Υλικά

  • 180 γρ. Wish Dark Chocolate με Stevia, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 100 γρ. βούτυρο  αγελάδας
  • 60 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. φουντούκια, αλεσμένα σε σκόνη
  • 30 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος), αλεσμένα σε σκόνη

Εκτέλεση      

Λιώνουμε την σοκολάτα  σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι.

Στο τέλος, χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ (με το σύρμα) μέχρι να γίνουν μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά με το πρώτο μείγμα.

Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τη σκόνη φιστικιού.

Ψήνουμε την φουντουκόπιτα σε προ θερμασμένο φούρνο στους 190◦C για 10 λεπτά και στους 170◦C για άλλα 15 λεπτά.      

Καλή απόλαυση.