Υλικά

  • 900 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ σόδα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • κ.γ. τζίντζερ σκόνη
  • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 25 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή ή 100 γρ στέβια (σε αναλογία γλυκύτητας με ζάχαρη 1:2)
  • 2 αυγά
  • 300 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τηζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3λεπτά.

Στη συνέχεια βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου μέχρι να σφίξει το μείγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια αλευριού και κόβουμε με κουπ-πατ όμορφα σχέδια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.