Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο
  • 1 με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ( εξαρτάται από το πόσο γλυκό αποτέλεσμα θέλετε)
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κούπα γάλα
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας.


Εκτέλεση


Χτυπήστε ελαφρά μαζί το κακάο ,την ζάχαρη και το αλάτι μαζί με 1 ½ - 2 κουταλιές ζεστού γάλατος μέχρι να διαλυθούν το κακάο και η ζάχαρη.
Μόλις αυτά διαλυθούν, ρίξτε και το υπόλοιπο γάλα και ζεστάνετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρις ότου η σοκολάτα σας πάρει την θερμοκρασία που σας αρέσει.
Στο τέλος ανακατέψτε και το απόσταγμα βανίλιας και σερβίρετε .


Tips:
Για την ζεστή σοκολάτα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε γαλακτώδες υγρό προτιμάτε, είτε αυτό είναι αγελαδινό γάλα, γάλα αμυγδάλου, γάλα σόγιας ή ακόμη και γάλα ρυζιού.
Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με στέβια , σιρόπι από σφένδαμο ή αγαύη.
Σε αυτή την περίπτωση απλά χρησιμοποιήστε την λιγότερη δυνατή ποσότητα που είναι 1 κουταλιά της σούπας από το γλυκαντικό και δοκιμάζετε μέχρις ότου πετύχετε την γλυκύτητα που προτιμάτε.

Καλή απόλαυση.