Υλικά

  • 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 11/2 κ.γ baking powder
  • 1/4 κ. γ αλάτι
  • 11/2 κούπα Wish Chocolate Dark Milk κομμένη σε κομμάτια
  • 6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο1/2 κούπα στέβια (εφόσον διαλέξετε στέβια με αναλογία ως προς τη ζάχαρη 1/2 όπως η Ιsostevia)
  • 2 αυγά
  • 2 βανιλλίνες
  • 1/4 κ. γ άρωμα μέντας
  • 1/4 κούπας ζάχαρη άχνη ή 1/8 κούπας suga vida (υποκατάστατο της ζάχαρης ,προϊόν οργανικό ,gluten free και υψηλό σε περιεκτικότητα Β12)


Εκτέλεση


Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι .


Σε ένα μικρό τηγάνι ζεστάνετε 1 κούπα απ’ την σοκολάτα σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου λιώσει ,ανακατεύοντας συνέχεια.


Σε ένα μίξερ ανακατέψτε καλά το βούτυρο με την στέβια μέχρις ότου το μείγμα ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια προσθέστε την λιωμένη σοκολάτα, τα αυγά ,τις βανιλλίνες και το άρωμα μέντας. Χτυπήστε για 3 λεπτά.


Στη συνέχεια προσθέστε στο μείγμα το αλεύρι και τα κομμάτια σοκολάτας που περίσσεψαν. Φτιάξτε με τη ζύμη μπαλάκια και τυλίξτε τα σε μεμβράνη .Αφήστε τα να παγώσουν στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μίγμα και περάστε τα από την άχνη.


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC και ψήστε τα μπαλάκια για 10-12 λεπτά ή μέχρις ότου σκάσει η επάνω επιφάνειά τους. Χρησιμοποιήστε αντικολλητικό χαρτί για το ψήσιμο και τοποθετήστε τα μπαλάκια σε απόσταση 2,5 εκ. το καθένα.


Αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο βγάζετε τις μπαλάκια από τον φούρνο και τα αφήνετε για 2 λεπτά στο αντικολλητικό χαρτί .Στη συνέχεια τα μεταφέρετε στην σχάρα του φούρνου μέχρι να κρυώσουν.